Mural

El mural Llagostera, municipi per la independència va ser fet el dissabte 18 d'agost per l'artista local Norman Sánchez. En Norman va disposar de l'ajuda d'alguns membres de l'assemblea local de l'ANC. El resultat ha estat espectacular. Com moltes obres d'art, aquesta també ha creat controvèrsia, tanmateix nosaltres estem realment encantats amb el mural.

Hem extret les consideracions següents escrites pel mateix artista a El Poll.

L'art sempre ha jugat un paper fonamental amb les ideologies, perquè com a forma d'expressió té la força suficient per exaltar les persones que no comparteixen la mateixa opinió. No és d'estranyar tot aquest enrenou.
Més enllà de les idees polítiques, aquest mural s'ha pintat a plena llum del dia, d'una forma conscient, organitzada i voluntària. Segurament si pateix alguna bretolada, serà de nit, perquè durant la foscor, és l'únic moment que podem reunir el suficient coratge per cometre tal acte vandàlic, d'amagat i avalats com és de costum per l'anonimat.
Al llarg de la història s'han destruït tot tipus de creacions, des de manuscrits romànics, interiors d'esglésies, saquejat palaus, destruïts pintures del Renaixement, cremats museus, mutilat escultures sagrades... Si algun dia hi ha algú sense cap criteri, o amb la simple excusa del "dret d'expressió" es dedica a malmenar la pintura, es produirà una vegada més "el paradigma de l'estupidesa humana", que ja fa massa segles que es repeteix.
Cal recordar que de la foscor es va començar la creació
i la destrucció prové de la llum. La dicotomia d'Eros i Tànatos.
"La Pintura és del Poble i la bellesa pertany a les persones que saben apreciar-la"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada